Conopidă cu smântână

Rețetă trimisă de Ionela Anghel, loc. Dobroteși, jud. Teleorman

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 15 minute
Coacere: 30 minute

Îți trebuie:

  • 2 conopide
  • 150 smântână
  • 2 linguri unt
  • 3-4 linguri pesmet

Pregătești așa: 

Cureți conopidele și le desfaci în buchețele. Fierbi buchețelele, doar pe jumătate, în apă cu sare. Lași să se răcească. Ungi o cratiță cu unt, pui în ea 1-2 linguri smântână, și presari cu pesmet. Pui un rând de buchețele de conopidă, presari peste ele un pic de sare, și stropești cu unt. Pui din nou 1-2 linguri smântână presărată cu pesmet. Continui așa astfel încât ultimul rând să fie cu smântână și pesmet. O coci jumătate de oră.



One Response

  1. Ghita si Elisabeta Gligor februarie 21, 2014

Add Comment