Ciuperci umplute


Cornelia Petrică, Craiova

Foto: practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: practic in bucatarie; Mihai Nicolae

15 porții
Pregătire: 30 minute
Fierbere: 25 minute

Îți trebuie:

  • 1 kg ciuperci de mărimea potrivită
  • 1 bucățică cașcaval (100 g)
  • 100 g kaizer
  • 2-3 cepe potrivite
  • o jumătate pachet unt
  • sare
  • mirodenii

Procedezi așa:

Îndepărtezi piciorușele ciupercilor și le toci mărunt. Separat, speli ciupercile și le cureți.
Cureți ceapa, o toci mărunt și o călești în tigaie, împreună cu kaizerul tocat mărunt, de asemenea. Adaugi și pi-ciorușele ciupercilor și puțin unt. Amesteci toate acestea în tigaie pe foc. După ce dai tigaia la o parte de pe foc, adaugi cașcavalul tocat mărunt și amesteci cu ingredientele tocate și călite. Nu adăuga cașcavalul în tigaia aflată pe foc, pentru că se face ațe și nu se mai poate amesteca umplutura. Separat, ungi tava cu unt, așezi ciupercile în tavă și umpli cu amestecul din tigaie (în care pui sare și mirodenii). Peste fiecare ciupercă pui o bucățică de unt și dai la cuptor.
Să aveți spor în toate, sănătate și poftă bună!

Add Comment