Ciorbă de pasăre cu usturoi

Rețetă de Adriana-Liliana Hvir, Iași

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 30 minute
Fierbere: 60 minute

Îți trebuie:

  • 600 g carne de pasăre
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 50 g orez
  • 1 lingură de făină
  • 200 g smântână
  • 1 legătură verdeață (leuștean sau pătrunjel)
  • 1 căpățână usturoi
  • 2 ouă
  • 1/2 lămâie
  • sare

Pregătești așa:

Porționezi carnea și o pui la fiert în apă cu sare. În timpul fierberii, iei spuma formată, apoi adaugi ceapa tăiată mărunt, zarzavatul tăiat peștișori și orezul ales și spălat. Când carnea și zarzavatul sunt fierte, iei vasul de pe foc. Amesteci gălbenușurile cu făina, mujdeiul de usturoi și zeama de lămâie, adaugi smântâna, subțiezi cu zeamă din ciorbă și adaugi compoziția în restul de ciorbă din oală. Potrivești gustul de sare, pui din nou ciorba pe foc și lași să mai dea câteva clocote. La servire, presari verdeață tocată mărunt și mai adaugi în ciorbă, dacă dorești, smântână.



Add Comment