Ciorbă de burechițe

Rețetă Georgeta Dinescu, loc. Cumpăna, jud. Constanța

Foto: Practic în bucătărie; Mihai Nicolae

Foto: Practic în bucătărie; Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 25 minute
Fierbere: 45 minute

Îți trebuie:

  • 1/2 kg carne tocată
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 2 cepe
  • 3 ouă
  • câteva fire de leuștean
  • suc de roșii
  • 1 l borș
  • sare
  • piper

Pregătești așa:

Cureți de coajă 1 ceapă, morcovul și păstârnacul, le speli și le tai mărunt. Pui legumele la fiert împreună cu sucul de roșii. Amesteci carnea tocată cu 1 ceapă tăiată mărunt, pătrunjel spălat și tocat fin, 2 ouă și faci perișoare. Le pui pe un tocător. Dintr-un ou și puțină apă faci o foaie de tăiței, pe care o întinzi cât se poate de mult. Tai dreptunghiuri și pui perișoarele, apoi împăturești bine, ca să nu iasă carnea. Când ciorba este aproape gata, o condimentezi de sare și piper, pui borșul și burechițele cu perișoare.



Add Comment