Cartofi cu afumătură

Rețetă de Ilca Lazăr, Brașov

 

Foto: Practic în bucătărie; Mihai Nicolae

Foto: Practic în bucătărie; Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 15 minute
Coacere: 45 minute
Îți trebuie:

  • 60 g brânză topită
  • 150 g cartofi fierți
  • 2 cârnați afumați
  • 1 ceapă
  • 3 ouă
  • 3 roșii
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri smântână
  • boia dulce
  • nucșoară
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc

Pregătești așa:
Speli cartofii și îi fierbi în coajă în apă cu sare. Tai roșiile și ceapa rondele. Într-un vas de yena uns cu ulei, pui cartofii curățați de coajă și tăiați rondele, ceapa, roșiile și cârnații tăiați la fel. Faci o pastă din brânza topită, ouă, smântână și condimente, pe care o torni deasupra cârnaților. Dai la cuptor pentru 15 minute. Poftă bună!

Add Comment