Cârnați tradiționali de porc


Daniela Hentea, loc. Mediaș, jud. Sibiu

Îți trebuie:

  • 2 kg carne de porc potrivit de grasă
  • intestine de mărime potrivită pentru cârnați
  • 1 căpățână de usturoi
  • sare
  • piper
  • ienibahar
  • cimbru
  • coriandru după gust.

Pregătești așa:

Dai carnea prin mașina de tocat, o amesteci cu sare, piper și  zeamă de lămâie.

Pregătești astfel:

Presezi o căpățână de usturoi și o lași în apă caldă o jumătate de oră, după care o strecori. Frămânți bine compoziția, adaugi coriandrul, ienibaharul, cimbrul tocat și 3 linguri de apă rece. Umpli intestinele cu mașina de cârnați (cârnățarul – așa îi zice mama mea), lași un gol de circa 2-3 degete din mațe, pentru a le putea lega. Poftă bună!

 

Add Comment