Calbaj bucovinean

Manuela Pușcașu, loc. Dorna Candrenilor, jud. Suceava
Îți trebuie:

  • ficat de porc
  • plămâni
  • 500 g carne de porc
  • 500 g ceapă
  • slănină cu șorici
  • piper
  • sare
  • intestine subțiri bine curățate
  • 100 g orez
  • ienibahar
  • cimbru pisat
  • frunze de dafin
  • 1 lingură untură.

Pregătești așa:
Fierbi ficatul, plămânii, carnea și slănina în apă cu sare și cu frunze de dafin.
Pui orezul într-un tifon și îl fierbi așa, separat, într-o oală cu apă. Toci mărunt ceapa și o călești în untură.
După ce s-au răcit, dai cărnurile prin mașina de tocat, adaugi orezul, ceapa, piperul, sarea, ienibaharul și cimbrul, amesteci bine iar cu această compoziție umpli intestinele.
Opărești calbajul rezulatat în apă clocotită, apoi îl pui la afumat.

Add Comment