Budincă de tăieței cu carne afumată

Maria Angelica Trică, loc. Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea

Îți trebuie:

  • 500 g tăieței
  • 300 g carne afumată
  • 3 ouă
  • 200 g smântână
  • 3 linguri cașcaval ras
  • ulei.

Pregătești așa:
Pui tăiețeii la fiert în apă clocotită cu sare, îi scurgi și îi amesteci cu ulei încins. Carnea afumată, fiartă mai înainte, o toci mărunt. Ungi un vas termorezistent și pui un strat de tăieței, un strat de carne afumată, smântână amestecată cu ouăle bătute și cașcavalul ras. Ultimul strat trebuie să fie de smântână cu ouă și cașcaval. Bagi vasul la cuptor încălzit și îl lași timp de 30 minute până se rumenește. Poți servi budinca cu sos de roșii.



Add Comment