Borș de păstrăv


Olguţa Mihalciuc, Ciocănești

Îți trebuie:

  • 3-4 bucăți păstrăv,
  • 8 l apă,
  • 100 ml ulei,
  • 2 morcovi,
  • 1 ţelină,
  • 1 păstârnac,
  • 2 ardei grași,
  • 2 cepe,
  • 3 roşii,
  • 1 ceașcă orez,
  • boia ardei dulce,
  • suc de roşii,
  • sare și piper.

Pregătești un ghiveci așa:

Călești înăbușit (cu capac) ceapa cu uleiul, 1 morcov dat pe răzătoarea mică, ardeii grași, 2 roșii tăiate cubulețe și sare. Pui apa într-un vas iar când clocotește adaugi restul de zarzavat tăiat cubulețe. Când este aproape fiert, torni orezul spălat și lași timp de 8 minute. Adaugi ghiveciul preparat anterior. Adaugă păstrăvul în coştei (săculeț de tifon) și mai lași 8 minute să fiarbă. Scoți peștele, torni borșul (de putină) amestecat cu piper, boia dulce, suc de roșii. Adaugi din nou peștele în ciorbă, pui pătrunjel, mărar, țelina frunze și leuștean mărunțit.



Add Comment