Borș de cartofi și cârnați de casă

Maria-Viorica Juravle, loc. Straja, jud. Suceava

Îți trebuie:

  • 1 kg cartofi
  • 1/2 kg cârnați de casă
  • 3 foi dafin
  • 1 lingură pătrunjel uscat
  •  1 lingură mărar uscat
  • 1 morcov
  • 2 linguri pastă  tomate
  • 4 linguri zacuscă
  • 200 g smântână
  • 2 gălbenușuri.

Pregătești așa:

Cureți cartofii și morcovul, îi speli și îi tai cuburi. Tai felii cârnații, pe care le pui la fiert cu apă cât să le acopere de 2-3 degete. Adaugi odată cu feliile de cârnați și foile de dafin. Cu 10 minute înainte de a fi  fierte, adaugi pătrunjelul, mărarul, zacusca și pasta de tomate. Dacă nu dorești să pui pastă de tomate, poti pune, după ce ai luat oala de pe foc, smântână amestecată cu puțină sare și cu gălbenușuri. Amesteci borșul cu această compoziție. Poftă bună!

Add Comment