Borș buzoian primăvăratec

Rețetă de Iordana Vasile, Buzău

Îți trebuie:

  • 5 grămezi de urzici (1/2 kg)
  • 2-3 legături lobodă (250 g)
  • 1 legătură spanac (1/2 kg)
  • 1 salată verde
  • 6-7 fire ceapă verde
  • 6-7 fire usturoi verde
  • sare
  • 3-4 linguri orez
  • 4 linguri ulei
  • 300 ml smântână
  • 1 l borș
  • 3 ouă
  • 1 legătură de leuștean tocat.

Pregătești așa:

Într-o oală de 6 l, pui la fiert 3 l de apă cu puțină sare. Când apa clocotește, pui orezul ales și bine spălat. Cureți și speli bine ceapa, usturoiul, urzicile, loboda, spanacul și salata și le adaugi, pe rând în oală. Mai întâi pui ceapa și usturoiul, tocate mărunt, iar când acestea au dat în câteva clocote, adaugi și celelalte verdețuri, tocate nu prea mărunt.

Când totul este fiert, adaugi ouăle bătute cu smântână și puțină sare, uleiul, borșul și leușteanul. Sigur vă va plăcea acest borș!

Add Comment