Antricot de vită bănățean


Rețetă de Nicolae Barbu, loc. Oțelu-Roșu, jud. Caraș Severin

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

6 porții
Pregătire: 25 minute
Fierbere: 25 minute
Îți trebuie:

  • 1,5 kg antricot de vită
  • 250 g mazăre conservă
  • 300 g ciuperci
  • 200 ml ulei
  • 100 g făină
  • 2,5 kg cartofi
  • verdeață
  • piper
  • sare

Pregătești așa:
Porționezi antricoatele, le bați ușor cu ciocanul, le sărezi, le dai prin făină și le prăjești în ulei încins. Când sunt gata, le scoți și, în uleiul rămas, călești ceapa tocată mărunt. Rumenită bine, adaugi antricoatele, apoi stingi cu zeamă de carne. Ciupercile curățate de pielițe și spălate, le tai și le adaugi peste antricoate, împreună cu mazărea. Potrivești de sare și adaugi verdeață tăiată mărunt.

One Response

  1. ella ianuarie 6, 2015

Add Comment