Tort de lămâie

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru blat:
2 gălbenușuri
200 g zahăr
200 g unt
18 biscuiți mari pisați (sau 100 g)
100 g nuci pisate
200 g rahat
2 lămâi potrivite (zeama și coaja)
200 g frișcă
Îți trebuie pentru glazură:
500 g șerbet de lămâie
Pregătești așa:
Freci spumă zahărul cu gălbenușurile și untul. Adaugi biscuiții, nucile, coaja și zeama de lămâie (atenție, să nu fie prea acru tortul!), rahatul tăiat cubulețe și frișca. Amesteci ușor, apoi torni totul într-o formă tapetată cu hârtie unsă cu unt și dai la congelator 2-3 ore, după care scoți din formă și îndepărtezi hârtia.
Pregătești glazura așa:
Încălzești șerbetul de lămâie și îl torni peste tort, apoi îl netezești foarte repede cu un cuțit fierbinte, ca să se întindă uniform și să nu rămână urme.

Pregătire: 45 minute; Congelare: 3 ore
Rețetă de Călin Roșu, Craiova, jud. Dolj

Intră aici și încearcă și această rețetă de tort.

Add Comment