Ștrudele cu morcovi și nuci

Foto: Mihai Nicolae -Burda România

Îți trebuie:
1 pachet foi pentru plăcintă
8-9 morcovi
1 cană zahăr
1 cană miez de nucă sau migdale
1 linguriță scorțișoară
1 plic zahăr vanilinat
coaja rasă de la 1 portocală
125 g unt
zahăr pudră pentru decor

Pregătești așa:
Cureți morcovii, îi speli și îi dai pe răzătoarea mică. Îi călești în 25 g unt topit, amestecând până când scade zeama. Adaugi zahărul și continui să îi călești în continuare până se topește zahărul. Iei morcovii de pe foc și adaugi nucile sau migdalele fin măcinate, scorțișoara, coaja rasă de portocală și zahărul vanilinat. Topești untul rămas și ungi foile pe rând, cu un strat fin de unt topit. Suprapui câte 2 foi și pui umplutură într-o margine, apoi rulezi și închizi rulourile la capete. Poți să crestezi rulourile din loc în loc, ca să le poți porționa mai ușor.
Le așezi în tavă și le coci la foc mediu, pentru aproximativ 25 de minute. După ce s-au răcit, le pudrezi cu zahăr și scorțișoară. Sunt bune pentru pauza dintre mese ori pentru recreația mare de la școală.

8 porții; pregătire: 45 min; coacere: 25 min

Rețetă de Tereza Filip, Bacău

Add Comment