Salată de cartofi și cârnați

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
800 g cartofi tăiați cubulețe
4-5 cârnați
250 g mazăre
2 linguri ulei
1 ceapă mică, tocată
1 ardei roșu, tăiat cubulețe
6 linguri oțet balsamic
6 linguri supă de pasăre
muștar
1 linguriță chimen
sare și piper
mărar
Pregătești așa:
Fierbi cartofii, apoi adaugi mazărea și mai lași să fiarbă câteva minute. Scurgi bine cartofii și mazărea și îi pui într-un castron și îi lași să se răcească. Între timp, încălzești cârnații într-o tigaie cu puțină apă, câteva minute, până când apa s-a evaporat, amestecând din când în când. Scoți cârnații din tigaie și îi tai felii groase, pe care îi pui în castronul cu cartofi și mazăre.
Încingi uleiul în tigaie și prăjești ceapa și ardeiul roșu până când se înmoaie. Adaugi oțetul, supa de pasăre, muștarul, chimenul, sare și puțin piper și le pui la fiert, amestecând.
Torni sosul fierbinte în castronul cu cartofi și amesteci ușor până se omogenizează bine. Scoți salata pe un platou și o presari cu mărar. Servești salata caldă sau rece.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

Aici găsești o salată delicioasă.

Add Comment