Rață în crustă


Constantin Floarea, loc. Ciochina, jud. Ialomița

Îți trebuie pentru crustă:

  • 1 kg și jumătate de făină
  • 2 linguri de sare grunjoasă
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de cimbru
  • 2 căni de apă.

Îți trebuie pentru pregătirea compoziției:

  • 1 rață
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 6 căței de usturoi
  • cimbru
  • dafin
  • piper și sare după gust.

Pregătești așa:
Amesteci făina cu sarea, cu ouăle, cu cimbrul și cu 2 căni de apă și formezi o cocă. Întinzi coca uniform, cât mărimea raței pe care o ai. Apoi speli bine rața, îi scoți măruntaiele și după ce ai spălat-o și ai scurs-o bine, o freci cu o lingură de sare. Cureți cepele, morcovii, cartofii și usturoiul. Iei rața și adaugi înăuntrul ei cepele, cartofii și usturoiul, toate întregi, apoi adaugi și morcovii tăiați feliuțe. Îi pui cimbru, dafin, piper și când ai pus toate ingredientele, o coși cu ață rezistentă. După ce ai întins bine crusta, îmbraci rața în ea și o dai la cuptor. Fiecare își cunoaște cuptorul cât de bine coace, așa că aproximați voi timpul, dar eu la cuptorul de pământ o țin 1 oră și jumătate. Această mâncare e foarte bună cu gogonele murate. Poftă bună!

Add Comment