Perișoare cu verdețuri și sos de roșii

Claudiu Pleșa, loc. Scornicești, jud. Olt

Îți trebuie pentru perișoare:

  • 600-700 g carne
  • 1 ceapă de mărime mijlocie
  • 1 fe-lie de pâine albă
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1 legătură de mărar
  • 2 ouă
  • 1 cartof crud
  • ulei sau slăninuță de porc.

Îți trebuie pentru sos:

  • 250 ml roșii în bulion sau 2 lingurițe de pastă de tomate
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2 legături mărar verde
  • câteva frunze de tarhon
  • supă de carne.

Pregătești așa:

Amesteci ingredientele și formezi peri-șoare, pe care le prăjești în ulei. Separat, pui ulei într-o cratiță și îl lași pe foc până se încinge. Adaugi pasta de tomate, subțiezi cu zeamă de carne sau cu apă. Adaugi verdeața tăiată mă-runt. Pui sare, piper, după gust și amesteci bine. Lași să fiarbă, timp de 5-10 minute, apoi adaugi perișoarele din carne prăjite. Lași pe foc în continuare încă 10-15 minute. Servești perișoarele cât sunt calde, cu piure de cartofi sau cartofi natur și cu salată verde. Este un fel de mâncare ușor de făcut și gustos!



Add Comment