Ouă umplute cu de toate

Rețetă de Mariana Popa, Hunedoara

Îți trebuie pentru umplutură:

  • 2 castraveți verzi potriviți
  • 200 g salam sau parizer
  • 150 g brânză sărată
  • 1 salată verde creață
  • un praf de sare
  • piper.

Îți trebuie pentru maioneză:

  • 1 gălbenuș crud
  • 1 lingură de muștar
  • 1 cartof fiert
  • 1/2 l ulei.

Pregătești așa:

Fierbi ouăle aproximativ 15 minute, pentru a fi tari. Cureți ouăle și le tai pe lung. Scoți gălbenușurile ușor, să rămână locul în perfectă stare pentru a putea umple ouăle cu compoziția. Pui gălbenușurile într-un bol adânc și le pisezi pe toate cu furculița. Adaugi și castraveții și salamul tăiat mărunt. Pe urmă, adaugi și brânza sărată dată pe răzătoarea mică. Le amesteci până se încorporează și le lași deoparte. Între timp, faci maioneza din ingredientele de mai sus, adăugând treptat uleiul. Cartoful pisat ajută să nu se taie maioneza. Torni maioneza peste toată umplutura și amesteci bine. Potrivești de sare, dar cu grijă, căci brânza este și ea foarte sărată. Adaugi piper după gust. Cu o linguriță umpli jumătățile de ouă și le pui cu fața în jos pe un platou pe care ai așezat frunzulițele de salată verde creață, pentru un aspect mai frumos. Dacă dorești, poți pune felii de roșii tăiate subțiri pentru ornament.



Add Comment