Ciorbă de piciorușe de porc cu smântână

Maria Buruiană, Iași

Îți trebuie:

  • 2 piciorușe de porc bine curățate (pot fi și afumate)
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 5-6 căței de usturoi
  • 2 linguri concentrat de legume
  • 200 ml smântână
  • oțet după gust
  • sare
  • 1 lingură ulei
  • 1 felie lămâie
  • pătrunjel tocat.

Pregătești așa:

Tai în 2 pi-ciorușele de porc, pe lungime și le pui la fiert în 3 l de apă rece. Iei spuma, adaugi concentratul de legume și lași să fiarbă bine. Razi morcovul foarte fin, toci ceapa mărunt și o călești în ulei. Când s-au înmuiat morcovul și ceapa, le adaugi peste piciorușe împreună cu o felie groasă de lămâie și lași să fiarbă. Într-un castron adaugi mujdei de usturoi, bine pisat cu puțină sare și amestecat cu smântână. Adaugi ciorba fierbinte peste acest mujdei. Presari pătrunjel tocat și servești ciorba acrită cu oțet.

Add Comment