Ciocolată albă cu cereale

Daniela Aldea, loc. Grădiștea, jud. Prahova

Îți trebuie:

  • 1 kg zahăr
  • 500 g lapte praf
  • 200 g ciocolată de menaj albă
  • 200 g unt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 cutie cereale cu ciocolată
  • 15 ml  zeama de la o lămâie.

Pregătești așa:

Zahărul, zea-ma de lămâie și apa le pui într-o cratiță de 3 l, pe care să o folosești numai pentru dulceață. Amesteci ingredientele pe foc, până când se topește tot zahărul, iar deasupra cratiței pui o farfurie de porțelan și lași siropul să fiarbă la foc mic până se leagă ca pentru șerbet. După 10 minute, îl încerci dacă e gata punând pe o farfurioară cu apă rece 2-3 picături de sirop. Dacă atunci când prinzi între degete, siropul se strânge ca o bomboană moale, înseamnă că s-a legat. Când e gata, iei cratița de pe foc, pui untul și amesteci până se topește, apoi adaugi laptele praf și ciocolata dată pe răzătoare. Pui din nou cratița pe foc și amesteci compoziția bine, până când se omogenizează, fără să fiarbă în clocot. După aceea, o iei de pe foc, adaugi cerealele, vanilia și amesteci. Răstorni compoziția într-o tavă de 26/40 cm, unsă cu puțin unt, nivelezi și lași la rece. După ce s-a răcit, pui tava în frigider și o lași până când se întărește bine. După aceea, tai ciocolata în batoane sau în diverse forme și o păstrezi numai în frigider, învelită în celofan.



Add Comment