Chec cu lămâie

Clementina Cojan, loc. Braniștea, jud. Bistrița-Năsăud

Îți trebuie:

  • 5 ouă
  • 100 g unt
  • 14 linguri zahăr
  • un praf de sare
  • 8 linguri făină
  • zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • zeamă de lămâie
  • 1 linguriță praf de copt.

Pregătești așa:

Separi gălbenușurile de albușuri. Bați albușurile spumă cu zahărul tos și cu cel vanilat, adaugi gălbenușurile frecate cu puțină sare, untul topit și răcit și coaja de lămâie. Toate se bat bine și, la sfârșit, pui făina și praful de copt stins în zeamă de lămâie. Amesteci ușor să nu se lase și să nu formeze cocoloașe. Separat, pregătești forma de chec, tapetezi cu unt și cu făină. Torni compoziția în tavă și o dai la cuptorul încălzit în prealabil. când e gata,  îl lași  să se răcească, presari zahăr pudră și îl tai felii.



Add Comment