Tort cu cremă de brânză și mure

foto: MIhai Nicolae

Tort cu cremă de brânză și mure

Rețetă de Oana Plăcintă, Suceava

Preț: 34 lei-12 porții

Pregătire: 50 minute

Coacere: 30 minute

Îți trebuie pentru blat: 5 ouă, 5 linguri zahăr, 5 linguri făină, 1 praf de sare, 1/2 fiolă esență de portocale, compot de mure, pentru însiropat

Îți trebuie pentru cremă: 500 g brânză dulce, 300 ml frișcă lichidă, 150 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 300 g mure

Îți trebuie pentru ornat: 200 ml frișcă lichidă, 5 linguri zahăr pudră, 100 g mure, 100 g ciocolată neagră

Pregătești așa: Pentru blat, bați albușurile spumă tare cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul și bați până se topește. Adaugi, pe rând, gălbenușurile, esența și făina cernută. Amesteci ușor, de jos în sus cu o lingură de lemn, până se omogenizează compoziția. Torni compoziția într-o tavă rotundă, unsă cu ulei și tapetată cu făină și o introduci în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius. Lași blatul să se răcească, apoi îl tai în două foi orizontale, pe care le însiropezi. Pentru cremă, mixezi brânza dulce, amestecată cu zahărul și zahărul vanilat, până devine o cremă. Bați cu mixerul frișca lichidă, apoi o amesteci cu brânza. Adaugi murele și amesteci ușor compoziția (poți adăuga și puțin sirop lăsat de mure). Așezi primul blat în formă, îl însiropezi cu compot de mure și torni crema de brânză. Suprapui al doilea blat, îl însiropezi și îl presezi ușor. Ornezi tortul cu frișca lichidă bătută cu zahăr, ciocolata topită pe baie de aburi și mure.

Add Comment