Ruladă festivă


Antoanela Constantin, Chișinău

 

Foto: Practic in Bucatarie; Mhai Nicolae

Foto: Practic in Bucatarie; Mhai Nicolae

5 porții
Pregătire: 24 ore și 25 minute
Coacere: 1 oră

Îți trebuie:

  • 1 bucată carne de porc cu grăsime
  • 4 felii de șuncă
  • 1/2 ardei roșu
  • 1/2 ardei galben
  • 250 g cașcaval

Îți trebuie pentru marinat:

  • 250 ml vin alb
  • 250 ml apă
  • oregano
  • rozmarin
  • sare
  • piper

Pregătești așa:
Speli carnea și o pui la marinat 24 de ore. Când o scoți, o ștergi cu un șervețel de bucătărie și o umpli cu 50 g cașcaval dat pe răzătoare, felii de șuncă, bucăți de cașcaval, ardei roșu și galben tăiat în bețișoare. Rulezi carnea și o legi cu ață. Într-un vas de yenna pui sosul de la marinat, așezi rulada și o dai la cuptor.
Condimentezi cu sare și piper după gust.

Add Comment