Pască cu glazură și stafide

Rețetă propusă de Practic în bucătărie

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

10 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 40 minute

Îți trebuie pentru aluat:

  • 1 pahar făină
  • 1/2 pahar zahăr pudră
  • 1 ou
  • 100 g margarină
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 pahar lapte
  • 1 plic praf de copt

Îți trebuie pentru umplutură:

  • 500 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 1 pahar zahăr pudră
  • 80 g unt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 2 linguri făină
  • 100 g stafide

Îți trebuie pentru glazură:

  • 3 linguri apă
  • 4 linguri zahăr
  • 1 lingură cacao
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură nucă de cocos pentru ornat

Pregătești aluatul așa:

Freci margarina cu oul și cu zahărul, adaugi făina, cacaua, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, zahărul vanilat și laptele treptat (atât cât să obții un aluat de consistența celui de chec).

Pregătești umplutura așa:

Freci untul cu gălbenușurile și cu zahărul, adaugi brânza (dată prin sită), făina și mirodeniile. La final adaugi albușurile bătute spumă și stafidele. Ungi tava cu ulei și o tapetezi cu făină. Pui 3/4 din aluat și dai la cuptor până se întărește. Pui și crema de brânză, apoi restul de aluat și dai din nou la cuptor.

Pregătești glazura așa:

Fierbi toate ingredientele, iar când pasca s-a răcit, torni glazura, o întinzi cu un cuțit și, dacă dorești, poți decora cu nucă de cocos.

Add Comment