Pâine cu stafide și cu coajă de portocală

 

Concurent: Sabina Băboi, București

Îți trebuie:

  • 500 g făină
  • 1 cub drojdie proaspătă
  • o mână stafide
  • fulgi de ciocolată
  • coaja de la 2 portocale
  • 150 g zahăr (se poate înlocui cu miere)
  • 1 linguriță de sare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 pahar cu lapte călduț
  • 3 linguri ulei de măsline

Pregătești așa:

Într-un castron dizolvi drojdia în lapte cu o linguriță de zahăr. În vasul pentru frământat, torni acest amestec în mijlocul grămăjoarei de făină. Lași la dospit pentru aproximativ un sfert de oră. Adaugi restul de zahăr (sau miere0, sarea, coaja de portocală, zahărul vanilat, laptele și uleiul de măsline. Începi să frămânți și continui până ce aluatul devine moale și elastic. Când e gata adaugi stafidele (înmuitae) și fulgii de ciocolată. Acoperi aluatul și îl lași să se odihnească o jumătate de oră. Apoi împarți aluatul în 3 părți egale și împletești pâinica. Pui apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lași din nou să crească, până ce aluatul își dublează volumul.



Add Comment