Pâine cu stafide și coajă de portocală

Sabina Băboi, București

Îți trebuie:

  • 500 g făină
  • 1 cub drojdie proaspătă
  • o mână stafide
  • fulgi de ciocolată
  • coaja de la 2 portocale
  • 150 g zahăr (se poate înlocui cu miere)
  • 1 linguriță sare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 pahar lapte călduț
  • 3 linguri ulei de măsline.

Pregătești așa:

Într-un castron dizolvi drojdia în lapte cu o linguriță de zahăr. În vasul pentru frământat, torni acest amestec în mijlocul grămăjoarei de făină. Lași la dospit pentru aproximativ un sfert de oră. Adaugi restul de zahăr (sau mierea), sarea, coaja de portocală, zahărul vanilat, laptele și uleiul de măsline. Frămânți și continui până ce aluatul devine moale și elastic. Când e gata, adaugi stafidele (înmuiate) și fulgii de ciocolată. Acoperi aluatul și îl lași să se odihnească o jumătate de oră. Apoi împarți aluatul în 3 părți egale și împletești pâinica. Pui pâinea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lași din nou să crească, până ce aluatul își dublează volumul. Înainte de a da tava la cuptor, ungi cu gălbenuș amestecat cu lapte, până ca-pătă o culoare arămie. Dai la cuptor pentru aproximativ 1 oră. Când e gata, scoți tava și lași să se răcească, abia apoi poți să o tai. Este excelentă pentru micul dejun, alături de o ceașcă de cafea. Poftă bună!

Add Comment