Miel în vin alb

ELENA-ADINA PRICOP, Iași

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

8 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 2 ore

Îți trebuie:

  • 2 kg pulpă de miel
  • 200 g slănină afumată
  • 1 pahar vin alb
  • mujdei din 1 căpățână usturoi
  • o mână praf de cimbru
  • 1/2 lămâie
  • sare și piper
  • 1 ceașcă ulei și una de apă

Pregătești așa:

Scoți osul pulpei, desfaci carnea cu un cuțit și o așezi într-un vas de yena. Freci carnea cu lămâie, apoi cu mujdei și cu cimbru. Adaugi în vasul de yena ceașca de ulei și 1 ceașcă de apă. Peste carnea astfel pregătită, pui slănina tăiată fâșii subțiri și boabe de piper, introduci forma la cuptor și frigi carnea la foc iute. După 1 oră, întorci carnea și adaugi vinul. Când carnea este rumenită pe ambele părți, o scoți și înlături slănina.

 

Add Comment