Cozonac cu rodii și ciocolată

Rețetă  de Ioana Buculei, loc. Ciochina, jud. Ialomița

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

10 porții
Pregătire: 40 minute
Răcire: 4 ore

Îți trebuie:

  • 1 cozonac potrivit ca mărime gata făcut
  • 1 plic budincă de ciocolată
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 200 ml frișcă
  • 2 rodii
  • zahăr pudră pentru ornat

Pregătești așa:

Prepari cele 2 budinci în vase separate, după instrucțiunile de pe pachet, folosind pentru fiecare câte 400 ml de lapte și 100 ml de frișcă proaspătă. Tai cozonacul în 3 felii orizontale. Tapetezi o formă de cozonac cu hârtie de copt și așezi un strat de cozonac. Torni budinca de ciocolată și așezi deasupra alt strat de cozonac. Pui tava în congelator timp de 5 minute. Continui cu un strat de budincă de vanilie, încă unul de cozonac. De fiecare dată când pui budinca, dai tava la congelator câte 5 minute. Când termini de aranjat toate straturile, o pui la frigider timp de 4 ore. După acest timp, scoți prăjitura din formă și presari peste ea zahăr pudră. Cureți rodiile de coajă, scoți semințele și ornezi prăjitura cu acestea.



Add Comment