Chec cu ciocolată albă și stafide

Rețetă  de Melania Comănescu, loc. Vadu-Pașii, jud. Buzău

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

20 porții
Pregătire: 25 minute
Coacere: 45 minute

Îți trebuie:

  • 10 ouă
  • 2 căni zahăr
  • 2 1/2 căni făină
  • 12 linguri apă fiartă și răcită
  • 100 g ciocolată albă rasă
  • 100 g stafide
  • 1 esență rom
  • puțin ulei pentru uns tava și o mână de făină pentru tapetat tava
  • 2 linguri cacao

Pregătești așa:

Pui stafidele la înmuiat în esența de rom. Separi albu-șurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă tare cu 1 cană de zahăr, iar gălbenușurile le freci cu cealaltă cană de zahăr și cu un praf de sare, timp de 10 minute, apoi adaugi pe rând cele 12 linguri de apă călduță. Albușurile spumă le combini cu gălbenușurile și adaugi făina în ploaie. Iei 3 tăvi de chec, le ungi cu ulei și le tapetezi cu făină. Din compoziția obținută oprești 1/4 și restul de compoziție o torni în cele 3 tăvi. În partea oprită adaugi ciocolata albă, cacaua, stafidele scurse și torni compoziția obținută peste cea din tavă. Cu ajutorul unei furculițe, amesteci cele 2 compoziții din fiecare tavă și vei obține diverse forme. Pui tăvile în cuptorul încins pentru aproximativ 15 minute, după care reduci focul. În primele 15 minute nu umbla la cuptor. Lași la cuptor 40-45 de minute, timp în care întorci tăvile.



Add Comment