Turtă dulce

Rețetă trimisă de Aurica Băluț, com. Țibucani, jud. Neamț

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

40 bucăți
Pregătire: 1 oră și 45 minute
Coacere: 15 minute

Îți trebuie:

  • 500 g făină
  • 400 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 3 linguri miere de albine
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară pisată
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • hârtie pergament

Pregătești așa:
Bați 2 ouă întregi și 1 gălbenuș cu 250 g zahăr pudră, apoi adaugi mierea, scorțișoara și făina amestecată cu praful de copt. Acoperi bolul cu o folie transparentă și lași la rece 60 de minute. Din aluat întinzi o foaie groasă de 5 mm din care tai diferite forme: steluțe, brăduți, flori. Le pui într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și le coci 15 minute la foc potrivit, cuptorul fiind încins bine în prealabil.
Pentru glazură bați 1 albuș spumă, apoi adaugi 150 g zahăr pudră și zeama de lămâie.
Freci până se topește zahărul și devine ca o smântână. Pe fiecare figurină întinzi această glazură și lași să se usuce 20-35 minute.

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Add Comment