Tort diplomat


Elena Mocanu, loc. Turda, jud. Cluj

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

10-12 porții
Pregătire: 24 ore și 25 minute
Coacere: 45 minute

Îți trebuie:

  • 8 gălbenușuri
  •  1 și 1/2 cană zahăr
  •  1 și 1/2 cană lapte
  •  2 lapte
  •  2 linguri făină +
  • 1/2 cană lapte
  •  coajă rasăde la 1 lămâie
  •  3 pachețetele de gelatină albă
  •  200 g pișcoturi
  •  1 și 1/2 kg frișcă
  •  4 pachețele întăritor de frișcă

Pregătești așa:

Amesteci gălbenușurile cu zahărul, coaja de lămâie și 1 1/2 cană lapte. Pui crema pe baie de aburi, când începe să fiarbă adaugi făina care a fost amestecată cu laptele și strecurată. Amesteci încontinuu cu o lingură de lemn până se îngroașă compoziția, după care o pui la răcit. Când prima compoziție este călduță, adaugi gelatina și amesteci și după aceea pui 1 kg frișcă bătută, apoi totul se amestecă până la omogenizare.
Pui compoziția într-o tavă tapetată cu staniol. Deasupra așezi pișcoturile pe care le-ai înmuiat puțin în suc sau lapte. Lași compoziția în frigider până a doua zi. După aceea tortul se răstoarnă pe o tavă, se ia folia de staniol și se ornează cu restul de frișcă, diferite modele.

Foto: Practic in bucatarie, Mihai NicolaeFoto: Practic in bucatarie, Mihai NicolaeFoto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae



Add Comment