Tochitură de porc

Rețetă trimisă de Mărioara Neagoe, loc. Lugoj, jud. Timiș

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

5 porții
Pregătire: 30 minute
Fierbere: 1 oră

Îți trebuie:

  • 2 kg carne de porc
  • 300 g ficat de porc
  • 1 rinichi
  • 500 g cârnați proaspeți
  • 1 cățel usturoi
  • 300 ml bulion
  • ulei
  • sare
  • piper

Procedezi așa:
Speli rinichiul, îl cureți și îi scoți nervurile. Îl pui în apă rece cu oțet.
Speli carnea de porc, o tai cubulețe și o călești în puțin ulei. Călești separat ficatul spălat și tăiat, împreună cu rinichiul. Când sunt gata îi adaugi în cratița cu carne.
Cârnații îi tai felii, îi prăjești separat și îi pui peste restul cărnurilor. Pui apă cât să îi acopere și lași să fiarbă. La final, adaugi usturoiul pisat, bulionul, sare și piper după gust. Lași să dea în câteva clocote, ca să mai scadă zeama. O poți servi cu mămăliguță.

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae



Add Comment