Ruladă de porc cu omletă

Rețeta propusă de Practic în bucătărie

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

8 porții
Pregătire: 15 minute
Coacere: 1 oră

Îți trebuie:

  • 800 g mușchi porc
  • 100 g șuncă afumată
  • 200 g ciuperci
  • 2 ouă
  • 1 lingură cașcaval ras
  • 1 cățel usturoi
  • rozmarin măcinat
  • vin alb sec
  • ulei
  • sare
  • piper

Pregătești așa:

Carnea o speli, o scurgi, o tai pe lungime, astfel încât să obții o felie de carne care se poate rula. Bați cu ciocanul de șnițele, apoi condimentezi și lași deoparte. Bați ouăle, adaugi cașcavalul ras, apoi sărezi, piperezi și o prăjești în puțin ulei, la fel ca o omletă. Separat, amesteci ciupercile și usturoiul, le călești în puțin ulei la foc mic. Încingi cuptorul. Pe felia de carne așezi uniform feliile de șuncă afumată, omleta și ciupercile, apoi rulezi și o legi cu o sfoară în spirală. Presari sare, piper, rozmarin, o ungi cu ulei și stropești cu vin alb. Dai la cuptor aproximativ o oră, iar înainte de a fi gata tai sfoara și o scoți. Tai felii și o servești caldă, ornată cu ciuperci și pătrunjel verde.

Rulada de porc cu omleta_1Rulada de porc cu omleta2Rulada de porc cu omleta3 Rulada de porc cu omleta4 Rulada de porc cu omleta5 Rulada de porc cu omleta6  Rulada de porc cu omleta7 Rulada de porc cu omleta8

Add Comment