Papanași


Rețeta trimisă de Eugen-Nicolae Băltărețu, loc. Bordeasca-Veche, jud. Vrancea

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 15 minute
Coacere: 15 minute

Îți trebuie:

  • 400 g brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 150 g făină
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 500 ml ulei
  • 100 g dulceață
  • 200 g smântână

Pregătești așa:
Separi gălbenușurile de albușuri. Ule-iul îl pui la încins. Într-un castron amesteci brânza, gălbenușurile, zahărul vanilat și praful de copt. Formezi un aluat peste care pui făină și frămânți până poți să îl modelezi. Pentru fiecare porție socotești câte două bucăți. Din fiecare bucată mai tai o bucățică de mărimea unei măsline mai mari. Din cea mare formezi un cilindru de 6 cm înălțime, iar din bucata mică modelezi o biluță. Bucățile modelate le pui în uleiul încins. După ce s-au rumenit le scoți pe o farfurie. Cilindrii îi așezi vertical și îl umpli cu dulceață. Torni apoi smântână, pui bilu-ța în capăt și torni din nou smântână. Ornezi cu sirop din dulceață. Papanașii îi servești fierbinți.

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Add Comment