Găină umplută cu tăiței

Maria Călin, loc. Oltenița, jud. Călărași

Îți trebuie:

  • 1 găină mijlocie
  • 150 g tăiței
  • 1 lingură ulei
  • 4 linguri unt
  • 3 linguri cașcaval ras
  • sare.

Pregătești așa:

Pui tăițeii să fiarbă în apă clocotită cu sare și ulei, ca să nu se lipească între ei. După ce au fiert pe jumătate, îi iei de pe foc, îi strecori și îi amesteci cu 2 linguri de unt și cu cașcavalul ras. Cureți găina, o speli, o scurgi bine de apă, îndepărtezi aripile și gâtul, apoi sărezi ușor în interior și în exterior. Umpli gaina cu tăiței, o coși și o ungi cu puțin unt. Pui într-o cratiță găina cu 2 linguri de unt și o lași să se frigă acoperit. Din când în când stropești găina cu sosul format. Când găina este bine friptă, iei capacul și mai lași la cuptor 10-15 minute, ca să se rumenească frumos și să prindă o crustă aurie. Apoi scoți găina din cratiță. Tai ața cu care a fost cusută și o așezi pe un platou. E bună cât e fierbinte, consumată cu sosul format în cratiță. Sosul se aduce la masă separat, într-o sosieră.

Add Comment