Friptură în foi de varză

Rețeta trimisă de Nicolae Barbu, loc. Oțelu-Roșu, jud. Caraș-Severin

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

2 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 1 oră

Îți trebuie:

  • 1 kg cotlet carne de porc fără os
  • 1 ceapă mare
  • 300 g carne tocată de porc
  • 200 g cârnați de porc afumați
  • 1 varză proaspătă
  • 2 căni supă
  • ulei
  • sare
  • piper

Pregătești așa: 

Tai felii cotletele de porc, presari sare, piper și le prăjești în ulei în-cins, până se rumenesc. Scoți feliile de carne pe o farfurie. În uleiul rămas, călești ceapa tăiată mărunt, adaugi carnea tocată și lași la foc 10 minute. În altă tigaie, cu ulei, prăjești cârnați afumați de porc, tăiați felii subțiri. Opărești varza în apă cu sare și puțin oțet și îi des-faci frunzele. Pe frunza de varză așezi o felie de carne prăjită, o lingură de amestec de carne tocată și câteva felii de cârnați. Împachetezi totul în frunza de varză și legi cu o sfoară de bumbac, să nu se desfacă. Așezi pachetele într-un vas și torni supa. Dai la cuptor circa 1 oră, stropind din când în când. La final desfaci sfoara și presari cu mărar tocat.
Poftă bună!

 

 

 

Add Comment