Fasole bătută

Rețeta trimisă de Amalia Duță, Craiova

 

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

8 porții
Pregătire: 12 ore și 20 minute
Fierbere: 2 ore și 15 minute

Îți trebuie:

  • 500 g fasole boabe
  • 3 cepe
  • 1/2 păstârnac
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • 50 g boia dulce

Pregătești așa:

Speli fasolea în mai multe ape, pentru a se curăța de toate impuritățile, apoi o pui la înmuiat, de seara până a doua zi. A doua zi o speli încă o dată și o pui la fiert în apă rece. Separat, pui o altă oală cu apă la fiert. Când fasolea dă în clocot, o treci în celălalt vas (când apa este fierbinte). Lași să fiarbă cam 1 oră, după care adaugi zarzavatul  (morcovul, păstârnacul, 2 cepe) curățat și tăiat în 2-3 felii. Când bobul este aproape fiert, pui și sarea. Strecori fasolea și îndepărtezi zarzavatul. O treci prin mașina de tocat sau prin robot. Călești 1 ceapă tocată în puțin ulei și presari boia dulce. Servești fasolea bătută cu ceapa călită deasupra.



Add Comment