Drob la pahar


Rețetă de ELENA CHICIUDEAN, Lupeni, jud. Hunedoara

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

6 porții
Pregătire: 30 minute
Fierbere: 60 minute

Îți trebuie:

  • 1 kg măruntaie de miel (inimă, plămâni, ficat)
  • 2-3 ouă
  • 1 lingură smântână
  • verdeață (mărar, pătrunjel, ceapă verde)
  • sare
  • piper

Pregătești așa:
Fierbi măruntaiele de la miel și le treci prin mașina de tocat. Adaugi 2-3 ouă, 1 lingură de smântână, multă verdeață tocată mărunt, sare, piper. Ungi câteva pahare de apă, cilindrice, cu unt. Presari fiecare pahar pe interior cu verdeață tocată mărunt. Sucești paharele în mână, așa încât interiorul să se tapeteze bine cu verdeață. Bați paharele cu gura în jos pentru a îndepărta surplusul de verdeață. Pe fundul fiecărui pahar pui câte un ou crud, peste așezi câte 1-2 linguri de tocătură, apeși și netezești ușor. Paharul nu trebuie să-l umpli, pentru că peste tocătură mai pui un ou crud. Astfel umplute, înfășori paharele în hârtie și le pui într-o cratiță cu apă, pe fundul căreia a fost așternută o cârpă împăturită. Acoperi cratița cu un capac și o pui la fiert, la foc mic. Când e fiert drobul, îl lași în pahare și îl scoți doar înainte de a-l servi. Tai drobul de-a lungul, în sferturi și îl poți servi pe foi de andive, de salată sau alături de câteva ridichi.

 

Drob de miel la pahar



Add Comment