Cartofi țărănești

Rețetă trimisă de Tiberiu Petrovici, București

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

5 porții
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 45 minute

Îți trebuie:

  • 4-5 cartofi
  • 300 g kaizer
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras roșu
  • ulei
  • sare
  • mărar

Pregătești așa:

Speli cartofii și îi fierbi în apă. După ce au fiert, îi cureți de coajă și îi tai cubulețe. Torni într-o cratiță ulei, îl lași la încins, adaugi ceapa tăiată solzișori și ardeiul gras tăiat mărunt și le lași să se căleasca. Dupa 5-10 minute, când cea-pa s-a mai înmuiat, adaugi și kaizerul tăiat feliuțe subțiri și lași totul să se mai călească puțin, până când ceapa se înmoaie bine. Dai vasul de pe foc, adaugi cartofii, sare după gust, apoi amesteci totul cu atenție, să nu se sfărâme cartofii. Când servești, presari pe deasupra mărar tocat mărunt.



Add Comment