Cârnați

Rețeta trimisă de Anica Alecse, sat Boțîrlău, com. Vulturu, jud. Vrancea

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

5 porții
Pregătire: 25 ore și 30 minute

Îți trebuie:

  • 2 kg carne de porc
  • 1 kg carne de vită
  • 1/2 kg slănină
  • mațe pentru cârnați
  • 1/2 kg usturoi
  • 50 ml oțet
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • 250 ml vin alb

Pregătești așa:
Toci carnea, apoi o amesteci cu usturoiul pisat, piper negru, cimbru uscat, slănina tăiată cubulețe mici și vinul. Dacă nu este destul de moale compoziția, mai adaugi puțină apă. Lași circa 60 de minute la frigider, ca să pătrundă mirodeniile în carne. Speli mațele cu apă și oțet, apoi le umpli cu carne. Cârnații făcuți îi lași la zvântat 24 ore, la loc rece. Pentru a putea să-i modelezi trebuie să folosești o pâlnie specială de cârnați. Aceasta se atașează la mașina de tocat carne, de la care îndepărtezi sita și cuțitul.

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae



Add Comment