Paste, creme – Câteva sfaturi utile

Dacă aflăm pe ultima sută de metri că vom avea invitați la masă, iată câteva idei de paste și creme, cu care în mod sigur îi vom impresiona.

Pastă de unt pentru sandvişuri. Pentru ca pasta de unt să reuşească, înainte de a începe prepararea, untul trebuie ţinut la un loc călduţ, ca să se înmoaie.
Pastă cu heringi. Se curăţă 150 g heringi, se scot fileurile, se taie mărunt şi se freacă bine. Se amestecă apoi cu untul, frecându-se bine în continuare.
Pastă picantă se obţine din 150 g unt, 3 linguri de muştar, sare, piper. Se freacă bine untul cu muştarul, se piperează şi sărează, după gust.
Pastă cu ou se obţine din 100 g unt, 2 gălbenuşuri tari, 1 lingură muştar, ulei, sare şi piper. Se freacă untul cu gălbenuşurile trecute prin sită, se adaugă câte puţin muştar şi ulei ca la maioneză. Se sărează şi se piperează.

 

Pătrunjel – Foto Arhivă Burda România

Pastă cu pătrunjel şi lămâie. Avem nevoie de 200 g unt, 3 linguri pătrunjel tocat fin, zeama de la o lămâie, sare, piper. Untul se amestecă cu pătrunjelul, sarea, piperul şi zeama de lămâie, frecând bine.
Pastă cu tarhon. Din 200 g unt, 2 legături de tarhon, sare şi piper faci o pastă spumoasă. Se opăreşte tarhonul, se taie fin şi se freacă cu untul. Se sărează şi se piperează.
Pastă cu roşii. Din 150 g unt, 2 roşii mari coapte şi sare obţineţi o pastă gustoasă şi hrănitoare. Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă şi seminţe, se toacă mărunt, se sărează, se scurg de zeamă şi se freacă cu unt până devin o pastă fină.

Spanac – Foto Arhivă Burda România

Pastă cu spanac. Din 200 g unt, 2 linguri piure de spanac şi sare, obţinem o pastă deosebit de hrănitoare. Spanacul fiert se mixează, apoi se freacă cu untul potrivit de sare după gust.

 

Creme pentru sandvişuri

Cremă de creier: 300-400 g creier, 4 linguri ulei, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 ceapă, 6-7 măsline, sare, piper. Creierul se pune la fiert în apă clocotită cu sare. Când este gata, se scoate, se scurge şi se lasă să se răcească. Se pune apoi într-un castron şi se freacă cu o lingură de lemn, adăugând puţin ulei, zeamă de lămâie, sare, piper şi ceapa tocată foarte mărunt. Se ung feliile de pâine cu această pastă şi se ornează cu măsline tăiate.
Cremă de caşcaval cu ridichi: 200 g caşcaval, 150 g unt, 4-5 ridichi de lună. Caşcavalul ras se freacă cu untul și se amestecă cu ridichile rase.

Pește – Foto 123 rf

Cremă de peşte: 300 g peşte alb, 10 g unt, sare, piper, verdeaţă tocată. Peştele fiert se curăţă de piele şi oase şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă apoi cu untul, sarea, piperul şi verdeaţa, frecând până se obţine o cremă spumoasă.
Cremă de ficat cu ouă: 250 g ficat de pasăre, 3 gălbenuşuri tari, 125 g unt, 1 ceapă, sare şi piper. Ficatul trebuie înăbuşit cu ceapa în puţin unt. Se trece prin maşina de tocat, se amestecă cu gălbenuşurile date prin sită şi cu restul de unt. Se freacă bine, apoi se potriveşte de sare şi piper.
Cremă de heringi: 250 g heringi, 5-6 fileuri de sardele, 1 linguriţă muştar, 100 g frişcă, zeamă de la jumătate lămâie. Heringii se curăţă de piele şi oase, se trec prin maşina de tocat împreună cu sardelele, se adaugă muştarul, zeama de lămâie, frişca şi se amestecă totul bine.

Articol preluat din Practic bucătărie nr. 2/2012

Intră aici și vei descoperi ceva interesant.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!