(P) Cum gătești cu whisky? Iată câteva reguli pentru începători!

Whisky

Pentru gurmanzii de pretutindeni, whisky-ul este mai mult decât o băutură alcoolică ideală pentru a fi savurată în timpul mesei. Această tărie nu se potrivește doar cu anumite tipuri de mâncare, ci merge foarte bine în anumite preparate.

În cazul în care nu ai experiență în acest domeniu, te afli unde trebuie. În cele ce urmează, vei descoperi câteva sfaturi care te vor ajuta să ai parte de o experiență culinară de top atunci când alegi să gătești folosind acest ingredient surprinzător de savuros pentru prima oară!

Cum de se potrivește atât de bine?

Dacă ai savurat vreodată o masă al cărei ingredient surpriză era această băutură, ai observat probabil că toate aromele specifice rețetei s-au intensificat, indiferent dacă era vorba de caramel, ghimbir, vanilie, citrice și altele.

Din punct de vedere științific, alcoolul se combină de minune cu grăsimile și moleculele de apă din diferite ingrediente. Această îmbinare creează o experiență senzorială unică și îți permite să te bucuri de o aromă și de un gust intens al oricărui preparat culinar.

Sfaturi pentru începători

Înainte de a descoperi care sunt regulile culinare de care trebuie să ții cont, este important să pui siguranța pe primul loc. Astfel, ar trebui să respecți următoarele indicații:

  1. Este recomandat să ai un stingător de foc la îndemână, oriunde în apropiere de bucătărie.
  2. Utilizează doar recipiente de gătit care au capacul bine fixat, aspect ce previne izbucnirea unui incendiu.
  3. Nu ar trebui să pui niciodată whisky peste o flacără aprinsă. Când vrei să adaugi alcoolul peste rețeta pe care o pregătești, este recomandat să muți tigaia pe un ochi de aragaz stins și să aștepți câteva secunde până să o pui din nou pe foc.

Când vine vorba de gătit, regulile pot varia în funcție de tipul de rețetă pregătit. Există doar două indicații generale, respectate de bucătarii din toată lumea. Iată care sunt acestea!

  1. Când gătești, cel puțin la început, folosește doar tipul de whisky pe care îl bei în mod normal. În cazul în care optezi pentru alt brand decât cel pe care îl folosești de obicei la cocktailuri, riști să fii neplăcut surprins de aroma sau gustul descoperit.
  2. Cât prepari rețeta aleasă, toarnă-ți un pahar și savurează experiența unică de a introduce băutura ta preferată în preparatele culinare.

Pentru mulți bucătari, folosirea acestui tip de alcool este similară cu utilizarea „sării în bucate”, din moment ce are capacitatea de a potența aroma mâncărurilor. Este suficient să folosești o cantitate foarte mică de whisky, care se va evapora în procesul de gătire, pentru a obține sosuri, tocănițe și dulciuri incredibil de savuroase.

Whisky

Oferă un plus de savoare mâncării cu cele mai bune băuturi!

 Acum că ai descoperit care este versiunea alcoolică a sării în bucate, nu mai rămâne decât să accesezi magazinul online www.beicevrei.ro, să comanzi sortimentul tău de whisky preferat și să începi experimentele în bucătărie! Aici vei găsi Jack Daniel’s original la preț de import, dar și renumite branduri scoțiene precum Label 5, Loch Lomond, Ballantine’s, Dewar’s, dar și multe alte sortimente savuroase!

Explorează acum colecția de băuturi a magazinului online BeiCeVrei, alege produsele care te atrag și pregătește-te de o experiență culinară unică!

 

Sursă foto: freepik.com

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!