Idei de decor pentru torturi spectaculoase

decor tort

Orice gospodină se străduiește să creeze atmosferă cu ocazia aniversărilor sau sărbătorilor, prin decoruri specifice, pe care le așază în casă, pe masă ori pe preparate. Deserturi cu veșminte „ponosite”, de Cenușăreasă, se pot transforma cu ușurință în regine ale meselor festive, cu un strop de inspirație. Să nu uităm că, de cele mai multe ori, eleganța înseamnă să folosim mai puține culori și că simplitatea aduce întotdeauna rafinament.

Dacă avem deserturi pe care le vor oferi în porții individuale, ce ar putea da farmec prăjiturilor noastre? O idee insolită ar fi un pătrățel de ciocolată perforat cu ajutorul unui mic tub metalic, încălzit în apă fierbinte. Micuțele discuri care ne rămân disponibile pot fi utile pentru decorarea unei alte prăjituri. Cu ajutorul lor putem să facem un joc simpatic de forme. Să ne punem imaginația la treabă!

De multe ori, fără unelte bune, marginile tortului nu ne ies perfecte. Putem masca discret acest neajuns, concentrând ornamentele în zona sensibilă. Putem începe cu un inel de ciocolată topită și continua cu o cununiță de fructe de pădure mărunte și divers colorate. O capodoperă? Mmmm… și ce apetisantă!

Nu ai nicio idee cum să-ți decorezi micuțele brioșe, dar ai vrea să-i uimești cu ceva, pe toți cei ce doresc să le guste? Caută în „buzunarele” frigiderului tău: nu cumva mai găsești topping de ciocolată și câteva fructe de pădure congelate? Imaginează conturul unui brăduț și decorează-l cu mici globuri vitaminizate. Cu siguranță, platoul va deveni vedeta mesei tale și toți oaspeții vor fi curioși să guste delicatele brioșe.

Moda torturilor „naked” nu a trecut, este încă de actualitate. Dar ce-ar fi dacă, în loc de un ornament bogat, pe partea de deasupra tortului, ne-am ocupa puțin de părțile laterale? Și dacă tot ne-au rămas brăduți sau alte figurine de turtă dulce, să-i rugăm pe cei mici să-i înveșmânte cu „lumini” divers colorate și să-i așezăm falnici străjeri, de jur-împrejurul tortului. Două elemente dau eleganță acestui desert: înălțimea tortului și finețea micuțelor drajeuri sidefate.

decor tort

Culori puține, linii simple și contrast – iată rețeta unui decor de succes. Poate nu suntem specialiști în glazură oglindă și nici nu ne iese crema roșie precum para focului. Dar, cu siguranță, putem turna ciocolată albă în forme pentru fursecuri brăduți, iar când aproape s-au întărit, să „ciufulim” puțin ciocolata, la suprafață, cu vârful unui cuțit. Când se vor fi întărit, brăduții proaspăt scoși din forme se vor remarca pe orice fundal.

 

Încearcă: Tort cu nuci și ciocolată albă 

Citește și: 5 trucuri pentru un decor reușit al prăjiturilor și torturilor

 

Foto: iStock, 123rf

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!