Despre niște frunze roșii

Păi da, cam știi când vine primăvara când…nu, nu când vezi primii ghiocei, căci de fapt primii sunt și prin ianuarie, februarie, depinde de climă. Pentru mine, personal, ghioceii nu mai sunt de mult timp adevărații vestitori ai primăverii. În schimb, când văd pe tarabă, în piață, culoarea roșu-vișiniu, aproape că o preiau pe față, bucuroasă să aflu că a apărut loboda. Da, da, iubesc loboda, mai exact ciorba de lobodă cu puțin orez și musai câteva cubulețe de cartofi. A…și cu leuștean verde, și cu zeamă de lămâie acrită…și cu…și cu…gata, tocmai ce-am ras o farfurie. Și e și comod să mănânci ciorbă de lobodă. E la fel de bună atât caldă, cât și rece. Poftă bună …dacă v-ați decis să faceți chiar azi o ciorbă de lobodă!

(Crenguța Simion)

One Response

  1. Maria Popescu mai 16, 2019

Add Comment