Amenajarea garsonierei – 4 idei practice pentru mai mult spaţiu în bucătărie

garsoniera

Bucătăria este una dintre zonele din casă pe care le folosim în mod intensiv, în fiecare zi. Cu toate că este încăperea unde nu doar mâncarea prinde gust, ci și viața în sine, nu sunt mulți cei care se pot lăuda cu spații foarte generoase. 

De regulă, persoanele care locuiesc la bloc, în special în garsoniere, au o bucătărie limitată, iar depozitarea echipamentelor și ustensilelor pentru gătit sau amplasarea mobilierului constituie o adevărată provocare. 

Totuși, chiar dacă nu este simplu să obții un echilibru între estetic și funcțional, un spațiu mic poate fi ușor de amenajat dacă ții cont de câteva aspecte. Iată 4 idei practice prin care poți organiza o bucătărie de mici dimensiuni:

1. Folosește spațiul pe verticală

Atunci când vrei să obții mai mult spațiu în bucătărie este important să așezi corpurile de mobilier superioare până aproape de tavan, ca să poți să folosești la maximum spațiul de depozitare disponibil. În acest fel, bucătăria ta va fi perfect funcțională și în același timp foarte plăcută din punct de vedere estetic. 

Mai mult, mobilierul în formă de L te poate ajuta să organizezi încăperea în mod eficient, însă și o bucătărie în forma literei U se dovedește a fi o alegere bună atunci când ai de proiectat o cameră de dimensiuni reduse.

2. Creează un colț confortabil

Dacă vrei să obții mai mult spațiu în bucătărie este indicat să renunți la clasica masă cu scaune și să-ți îndrepți atenția către canapele extensibile de 2 sau mai multe locuri. Acest lucru îți va fi de folos ca să poți socializa în voie cu prietenii și familia, dar și în cazul în care ai musafiri care vor să rămână la tine peste noapte. 

Locul restrâns din bucătăria unei garsoniere nu-ți va permite un colțar masiv, de aceea trebuie să iei în considerare un model de canapea compact, adaptat dimensiunilor camerei tale. 

În plus, poți opta pentru un produs care să integreze în șezut și spații de depozitare. Locul de luat masa completat cu o canapea sau o banchetă potrivită îi va imprima bucătăriei tale un aer plăcut de confort și de intimitate.

3. Încorporează electrocasnicele în mobilier

Fără îndoială, aparatele electrocasnice mari ocupă destul de mult loc într-o bucătărie. Ca să obții un spațiu modern și ceva mai generos, integrează frigiderul sau cuptorul în mobilă, acestea fiind printre cele mai întâlnite modalități de design în amenajarea unei bucătării mici. 

De asemenea, poți lua în considerare și folosirea sertarelor retractabile pentru electrocasnicele mai mici. Cu toate că acestea eficientizează munca în bucătărie și te ajută să economisești timp, dacă sunt amplasate pe blat oferă senzația de aglomerare și ocupă mult spațiu. 

De pildă, cuptorul cu microunde poate fi amplasat într-un sertar retractabil, iar în acest fel este valorificat spațiul, dar și aparatul va fi la îndemână pentru activitățile de zi cu zi.

4. Optează pentru spații de depozitare inteligente

Bucătăria nu este doar locul în care gătești și servești masa, ci și încăperea unde trebuie să depozitezi ustensilele, accesoriile și alimentele. Așadar, dacă într-o bucătărie mare poți să folosești fără probleme blatul mobilei, când ai la dispoziție mai puțin loc trebuie să păstrezi cât mai puține lucruri la vedere. 

De aceea, ca să nu lași impresia unui spațiu dezordonat și aglomerat, este indicat să montezi suporturi pe interiorul ușilor de la dulapuri sau chiar și pe lateralul acestora pentru depozitarea obiectelor medii și mici. 

Utilizează etajere, suporturi, cuiere și tot felul de asemenea accesorii, pe care le poți dimensiona după nevoi, ca să îți păstrezi în ordine lucrurile din bucătărie.

 

Dacă locuiești într-o garsonieră trebuie să reziști tentației de a o decora în mod excesiv. Mizează pe o gamă cromatică luminoasă, în alb sau alte nuanțe deschise, folosește suprafețe lucioase, sticlă și oglinzi, dar ai în vedere utilizarea inteligentă a fiecărui centimetru pentru a putea beneficia de mai mult spațiu.

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Vivre

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!