Șampanie de rodii

Foto: Sampanie de rodii – Mihai Nicolae – Burda Romania

 

Îți trebuie:
4 căni suc de rodii (sau suc de merișor, ori coacăze)
4-5 cuișoare
2 felii groase ghimbir proaspăt
2 linguri zahăr
apă gazoasă sau sifon (poți folosi apă gazoasă cu gust de rodii sau fructe de pădure)
Pregătești așa:
Pui într-o cratiță pentru fiert sucul de rodii, cuișoarele, feliile de ghimbir și zahărul. Fierbi la foc mic 10-15 minute, până rămâne jumătate din cantitatea inițială de lichid. Strecori lichidul și arunci ghimbirul și cuișoarele. Lași la răcit.
Torni rece, în paharele în care va fi servită (1/4-1/3 din pahar). Adaugi apă gazoasă și servești imediat.

Pregătire: 30 minute; Fierbere: 15 minute
Rețetă de Florin Soare, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Intră aici și vei găsi rețeta unui suc delicios.

Add Comment