Tobă în forme de chec

Foto: Mihai NIcolae – Burda România

Îți trebuie:

■500 g carne de porc (pulpă)

■  500 g carne de porc de la gât sau de la cap

■  1 ureche, 2 rinichi

■  2 inimi

■  1 limbă

■  ficat (opțional)

■  500 g șorici

■  200 g slănină afumată

■  1 lingură boabe de piper

■  3-4 căței de usturoi

■  2 foi de dafin

■  4-5 boabe de ienibahar

■  4-5 cuișoare, sare

Pregătești așa:
Într-o oală cu apă, pui la fiert carnea și șoriciul. Fierbi până se formează spumă, arunci apa și speli bine carnea și șoriciul. Pui din nou la fiert, adăugând și condimentele (fără usturoi), într-o oală mare cu 3-3,5 l apă. Fierbi la foc potrivit, fără capac. Lași la fiert până scade apa, rămânând doar cât să acopere carnea de 2 degete (aproximativ 1 oră).

Scoți foile de dafin și adaugi usturoiul zdrobit. După ce s-a răcit puțin, scoți carnea și o tai fâșii subțiri de 2-3 cm lățime. La fel tai și șoriciul. Potrivești gustul de sare.

În forme de chec așezi carnea amestecată și torni zeamă, atât cât să acopere carnea. Adaugi și slănina afumată, tăiată fâșii sau pătrate, pe care nu a trebuit s-o fierbi. Dai toba la rece.

 

6 porții – pregătire: 50 minute; fierbere: 2-3 ore

Rețetă de Steliana Flamoropol, București



Add Comment